Cecilia Motors Cup

Doorbraak Percy Prudencia tijdens tafeltennistoernooi

Erik van Veenendaal wint Cicilia Motors Cup.

Tijdens het onlangs gespeelde, door autobedrijf Cicilia Motors gesponsorde, tafeltennis leverde de 19 jarige Percy Prudencia een indrukwekkende prestatie. Hij won met onvermacht de jeugdklasse U21 en werd tevens 3e in de seniorenklasse. De finale in de seniorenklasse ging wederom tussen Erik van Veenendaal en Leo Domacasse, waarbij eerstgenoemde met 3-1 de overwinning pakte. Het toernooi stond onder de deskundige leiding van ex-voorzitter Lilian Domacasse.

U21
De jeugdklasse U21 had een mooi en vooral sterk deelnemersveld. Wederom lieten diverse spelers zien dat er op dit moment zeker tafeltennis talent is op Bonaire. Een opvallende prestatie werd geleverd door de pas 9 (!!) jarige Almahir Nicolaas. Hij verloor slechts nipt in de kwartfinale met 2-3 van Alberseeto Cecilia.

In de finale speelden Percy Prudencia en Carlos Briceno een goede partij. Briceno is pas onlangs weer gestart met serieus trainen en heeft duidelijk nog wat achterstand, toch liet hij zijn klasse zien door meteen weer de finale te halen. Percy Prudencia was echter in de finale duidelijk te sterk en won met 3-1.

De strijd om de 3e plaats leverde een verrassing op. De favoriet geachte Alberseeto Cecilia verloor hierin met 3-1 van de pas 13 jarige Raynold Wilsoe. Wilsoe was duidelijk vaster en liet in de wedstrijd zien over een uitstekende forehand, alsmede een goede mentaliteit te beschikken.

Senioren
Maar liefst 14 spelers ging van start en streden om de ereprijzen in de eerste versie van de Cicilia Motors Cup. De spelers werden op basis van hun plaats op de ranglijst verdeeld over 3 poules. In de kwartfinale deden jongelingen Percy Prudencia en Jean-Claude Clementina van zich spreken, zij schakelden respectievelijk de nummer 4 (Junny Lopez) en nummer 3 (Almar Nicolaas) van de plaatsingslijst uit.

Uiteindelijk werd het toernooi toch weer de bekende finale Erik van Veenendaal – Leo Domacasse. De finale kende helaas geen spannend verloop. De eerste twee games ging eenvoudig naar Van Veenendaal met 11-5 en 11-6, daarna vocht Domacasse zich nog terug met gamewinst maar ook de 4e game ging relatief eenvoudig naar Van Veenendaal. Van Veenendaal bleef hierdoor andermaal ongeslagen.

Veel spannender was de strijd om de derde plaats. Verheugend voor het tafeltennis dat twee jongere spelers speelden in de zogenaamde kleine finale! Na 4 games gespeeld te hebben was de strijd tussen Prudencia en Clementina volledig in evenwicht: 2-2. In de 5e game pakte Prudencia snel een 8-4 voorsprong en leek de winst binnen. Clementina vocht zich terug en had op 10-9 zelfs matchpoint. Uiteindelijk was het toch Prudencia, die na zijn winst in de U21 klasse, ook nog de 3e plaats bij de senioren pakte en wel met een minimaal verschil van 13-11 in de 5e game.

De BTTB dankt de sponsor Cicilia Motors voor hun ondersteuning bij dit toernooi.