PrivePro Jeugdtoernooi

Hoog niveau tijdens PrivéPro tafeltennis toernooi

Het PrivéPro jeugdtafeltennistoernooi van afgelopen zaterdag bood de toeschouwer vele mooie en spannende wedstrijden. Wederom werd duidelijk dat er momenteel veel jeugdspelers zijn met een een behoorlijke dosis talent op Bonaire. Het toernooi werd geopend door Junny Vos die inspirerend vertelde over zijn eerste prijs die hij ooit als jeugdspeler behaalde op Curaçao. Het begin van een mooie en succesvolle dag in het jeugdcentrum Jong Bonaire.

Er werd gespeeld in een viertal klassen te weten U18, U15, U12 en U9. Met name in de U15 klasse was wederom sprake van een spannende strijd en is het lastig te voorspellen wie de winnaar word. Ditmaal was Raynold Wilsoe degene die de zege pakte waarbij hij het meteen ook de eerste plaats op de ranglijst overnam van Zildjan Melaan. De andere winnaars waren Alberseeto Cecilia (U18), Almahir Nicolaas (U12) en Lars van Veenendaal (U9).

U18
De klasse kende helaas een marginale bezetting. In de finale klopte favoriet Alberseeto Cecilia met 3-1 zijn tegenstander Franscisco Lauleano. Laatsgenoemde maakt kleine stapjes en begint langzaam steeds beter te spelen getuige ook zijn gamewinst tegen Cecilia in de finale. Alberseeto Cecila is weer goed aan het trainen en momenteel met afstand de beste jeugdspeler op Bonaire.

U15
Juni Xie was hier de grote verassing, op de ranglijst staat hij slechts op 13e plaats maar hij bereikte ten koste van Zildjan Melaan overtuigend de finale. De halve finale tussen Raynold Wilsoe en Steven Lucjan was bloedstollend. Uiteindelijk won Wilsoe met 3-2 en 13-11 in de beslissende game. De wedstrijd was van hoog niveau met een aanvallende Wilsoe en een vaak ver van de tafel verdedigende Lucjan. In de finale won Wilsoe toch wel overtuigend van Xie. Terwijl Wilsoe nu de eerste plaats op de ranglijst pakt, maakt Xie een flinke sprong op de ranglijst.

U12
In de klasse U12 heerst Almahir Nicolaas en is weinig echte spanning. Ook nu pakte hij weer de winst en won al zijn partijen met 3-0. In zijn kielzog pakte Yadiro Jiron de 2e plaats en Brian Nicolaas de 3e plaats. Feitelijk zijn bijna alle spelers in deze klasse, m.u.v. Almahir Niicolaas, erg aan elkaar gewaagd.

U9
In de jongste klasse begint Lars van Veenendaal steeds sterker te spelen. Toch had hij nog flinke tegenstand en moet hij zowel tegen Kevin Aulacia (2e) en Finn van Dam (3e) tot het uiterste gaan. Tegen beide spelers verloor hij een game maar won hij uiteindelijk toch met 3-1. Opvallend in de klasse waren de lange rally’s die te zien waren. Het niveau van alle spelers is duidelijk aan het stijgen en er word steeds meer gespeeld, zowel in een huiselijke omgeving, bij de buurtcentra als bij Jong Bonaire.

Op het eind van de dag reikte PrivéPro directeur Junny Vos de prijzen uit aan de winnaars en kon worden terug gekeken op een succesvolle 2e uitgave van het toernooi. De Bonairiaanse Tafel Tennis Bond (BTTB) dankt sponsor PrivePro  voor haar ondersteuning tijdens dit toernooi.