Jeugdkampioenschappen

Op zondag 22 september vonden in de hal van Jong Bonaire de jaarlijkse jeugdkampioenschappen van de tafeltennisbond. Zoals verwacht was sprake van een goede opkomst, met name in de klassen U-15 en U-12. Het was ook te zien dat inmiddels door een aantal speler serieus wordt getraind, sommige spelers gaan met sprongen vooruit.

In de klasse U-18 ging de titel conform verwachting naar Alberseeto Cecilia. Hij is momenteel veruit de sterkste speler in deze klasse. Zijn uitdaging ligt dan ook bij de senioren ranking. Hij moet proberen op korte termijn een top 10 ranking te veroveren ook bij de senioren. Ook in de klasse U-9 is sprake van een speler die nog nauwelijks tegenstand heeft: Lars van Veenendaal. Lars won al zijn wedstrijden met 3-0 en pakte ook nog een tweetal overwinningen tegen U-12 spelers. In de klasse U-9 was de tweede plaats voor Dejean Francees.

U-15: Almahir Nicolaas
Deze klasse kende veruit de meeste deelnemers. Het was dan ook dringen om de halve finales te halen. Uiteindelijk lukt het Zildjan Melaan, Raynold Wilsoe, Juni Xie en Almahir Nicolaas om de poulefase te overleven en door te dringen tot de halve finales. De halve finale waren zoals verwacht van hoog niveau en zorgden ervoor dat de twee jongste spelers Juni Xie en Almahir Nicolaas naar de finale gingen. In de finale was Almahir met 3-2 te sterk voor Juni Xie. De pas 10 jarige Almahir moet eigenlijk nog U-12 spelen, maar is overgestapt naar deze hogere klasse om meer te leren. Een bijzondere prestatie! In de strijd om de derde plaats won Zildjan Melaan van Raynold Wilsoe, waardoor de nummer 1 van de U-15 ranking enigszins verrassend buiten de prijzen viel.

U-12: Lennaert Drent
Bij de klasse U12 waren 4 spelers duidelijk beter dan de rest: Lennaert Drent, Brian Nicolaas, Emanuelle Lont en Tim van Veenendaal wonnen tot de laatste ronden al hun wedstrijden overtuigend. Uiteindelijk was Tim van Veenendaal degene die overal naast greep en 4e werd. Maar liefst 7 games verloor hij met 2 punten verschil waarmee hij laat zien dat met hem in toekomstige toernooi terdege rekening moet worden gehouden. Emanuelle Lont pakt weer een prijs en werd ditmaal 3e. De finale werd een duidelijke overwinning voor “tennisser” Lenneart Drent tegen Brian Nicolaas. Met veel balgevoel en zelfs spelend met een dubbelhandige backhand won hij met 3-0