MCB cup

Erik van Veenendaal winnaar MCB cup

Eerste uitgave nieuwe tafeltennistoernooi succesvol

Woensdag 30 oktober werd voor de eerste keer getafeltennist om de MCB cup. Een nieuw toernooi dat wellicht in navolging van het MCB toernooi bij tennis ook een traditie kan worden. Momenteel wordt al gekeken naar volgend jaar en worden de opties besproken om het toernooi te laten uitgroeien tot een internationaal toernooi.

Alhoewel het aantal deelnemers ietwat tegenviel was het niveau van het toernooi hoog, Bijna de gehele top 10 van de Bonairiaanse ranglijst was aanwezig, alleen Junny Lopez (privé omstandigheden) en Giovanni Castro (blessure) ontbraken. Het toernooi verliep min of meer zoals verwacht en kende de verwachte finale tussen Erik van Veenendaal en Leo Domacasse. Ook nu weer had Domacasse zijn handen vol in de voorafgaande ronde aan Almar Nicolaas die duidelijk aan de deur klopt.

De finale tussen beide kemphanen was ditmaal weer eens een spannende finale. De eerste game ging ruim met 11-3 naar Van Veenendaal. Ook de 2e game leek bij een 7-2 voorsprong eenvoudig naar Van Veenendaal te gaan. Dat zag Domacasse echter anders, hij gaf niet op en pakte de tweede game enigszins verrassend en fortuinlijk met een randbal met 11-9. In de derde game ging de strijd volledig gelijk op, via 8-8, 9-9 en 10-10 ging deze game met 12-10 nipt naar Van Veenendaal. Wederom echter kwam Domacasse langszij, hij won de 4e game met 11-8. Daarmee echter was de tegenstand op, de 5e game leverde een ruime overwinning op van 11-4 voor Van Veenendaal. Een mooie spannende finale om de MCB Cup met een goede winnaar en een uitstekende nummer 2.

De strijd om de 3e plaats ging tussen Almar Nicolaas, Percy Prudencia en Junny Vos. Laatstgenoemde is weer volop in training. Almar Nicolaas liet in de onderlinge wedstrijden echter zien dat hij op dit moment de onbetwiste nummer 3 van Bonaire is. Hij won met 3-1 van zowel Prudencia als van Vos. Junny Vos pakte een verdienstelijke 4e plaats  door een zeer overtuigende 3-0 overwinning op Percy Prudencia waarmee hij echter net buiten de prijzen viel.