Torneo di Ranking Hubenil (dec.)

Afsluitend ranking toernooi tafeltennisjeugd

Afgelopen weekend vond voor de tafeltennisjeugd het afsluitende toernooi van 2013 plaats. Helaas ontbraken met name in de jongere categorieën een aantal spelers i.v.m. het bezoek van voetbalclub NSK aan Curaçao. De opkomst was echter nog steeds behoorlijk met zo’n 30 kinderen. De zaal van Jong Bonaire was dan ook weer behoorlijk druk met spelers en supporters. De spelers streden om de sportieve eer, medailles en vooral ook punten voor de bonairiaanse ranglijst.

Klassen U10/U13
Bij de klasse U10 staat de 8 jarige Lars van Veenendaal inmiddels op eenzame hoogte. Ook dit keer was hij de sterkste. Hij liet nadrukkelijk ook zien de strijd met de U13 aan te kunnen. Zo verloor hij onder andere slechts nipt in 5 games van de latere nummer 2 van de U13 Yadira Jiron. Bij de U10 pakte Max Walraven zijn eerste overwinning en meteen zijn eerste prijs (2e).

Bij de U13 waren goede en spannende wedstrijden te zien. Uiteindelijk ging de strijd tussen nieuwkomer Matthew Ruggiero en Yadira Jiron. In een spannende en hoogstaande wedstrijd won eerst genoemde in 5 games. “Tennisser” Matthew Ruggiero gaf hiermee meteen aan dat met hem nadrukkelijk rekening moet worden gehouden in de toekomst.

Klassen U15/U18
Zoals altijd was de klasse U15 weer de grootste klasse. In deze klasse was het zelfs noodzaak de spelers op te delen in 2 poules. Uiteindelijk zegevierde in beide poules de broers Arnold en Raynold Wilsoe; een familie finale dus. De broederstrijd werd gewonnen door Raynold met 3-1, maar Arnold liet duidelijk zien dat zijn spel verbeterd is en verloor enigszins ongelukkig. In de strijd om de 3e plaats versloeg Juni Xie met 3-2 het 10 jarig talent Almahir Nicolaas.

Bij de klasse U18 was de overwinning voor Milton Frans. Hij won, mede dankzij de afwezigheid van Alberseeto Cecilia, als zijn wedstrijd overtuigend. De strijd om plaats 2 was een thriller, die uiteindelijk met 14-12 in de beslissende set werd gewonnen Yurick Seinpaal. Juallu Cornelia moest hierdoor genoegen nemen met de derde plaats.