Torneo di Ranking Hubenil (mrt)

Hoge opkomst jeugdranglijst tafeltennistoernooi

Eind maart vond in jong bonaire wederom een jeugdtafeltennis toernooi plaats. Maar liefst 34 spelers streden om de prijzen en de punten voor de ranglijst. Pas om half zeven ’s avonds werd de laatste partij afgewerkt en kon de organisatie terugkijken op een geslaagd toernooi. Vermoeid maar voldaan gingen de meeste spelers weer huiswaarts.

U18: Albertseeto Cecila
Er was sprake van een uitgebreid deelnemers van 8 spelers, wat toch redelijk uniek is in de klasse U18. Alberseeto Cecilia liet andermaal zien op dit moment duidelijk de sterkste jeugdspeler te zijn op Bonaire. Opvallend was het debuut in deze klasse van de net 15 jaar geworden Zilldjan Melaan; Brutaal pakte hij meteen de 2e plaats. De 3e plaats was voor Rishendly Janga.

U15: Gio Martis
Deze klasse kende met 14 spelers het grootste deelnemers. De drie sterkste spelers kwamen uit in een finalepoule. Enigszins verrassend werd deze finale gewonnen door Gio Martis, die achtereenvolgens Raynold Wilsoe (3-2) en Arnold Wilsoe (3-0) versloeg. Hij speelde goed en vooral verzorgd tafeltennis. De broederstrijd tussen de wilsoe’s werd ditmaal gewonnen door Arnold die zijn broer met 3-2 versloeg en daarmee een 2e plaats bereikte.

U13; Almahir Nicolaas
Na een tijdje minder succesvol in de klasse U15 te hebben gespeeld, is de pas 10 jarige Almahir Nicolaas terug gekeerd in de klasse U13. In deze klasse won hij het toernooi met overmacht en steeg hij meteen naar de 4e plaats op de ranglijst. Yadira jiron en Tim van Veenendaal lieten goed spel zien als resultaat van hun trainingsinspanning en werden respectievelijk 2e en 3e.

U11: Lars van Veenendaal
In deze klasse begint het eentonig te worden. Lars van Veenendaal heerst en won wederom bijna al zijn wedstrijden met 3-0. Kevin Aulacio is een duidelijke nummer 2  en maakte dat ook ditmaal weer waar. De strijd om de 3e plaats echter was een hele spannende. Uiteindelijk won Finn van Dam nipt in 5 games van Max Walraven.