Succesvol  Torneo di Fria voor tafeltennisjeugd

Juni Xie overtuigend de sterkste jeugdspeler

In mei werd voor de eerste keer het Torneo di Fria georganiseerd door de Bonairiaanse Tafel Tennis Bond (BTTB). Met een mooi aantal deelnemers werd het een hele prettige en succesvolle tafeltennisdag. Door sponsor Fria was de hal uitermate sfeervol aangekleed. Voor de jeugdspelers waren er tijdens deze dag ook gratis drankjes. Opvallend was het steeds hogere niveau dat sommige spelers laten zien. De (selectie)trainingen beginnen duidelijk hun vruchten af te werpen. De toeschouwers konden genieten van mooie balwisselingen.

U15/U18: Juni Xie
De klassen U15 en U18 werden gecombineerd gespeeld tijdens dit toernooi. Juni Xie (14 jaar) wist bij al zijn wedstrijden overtuigend te winnen en pakt zo de eerste plaats. Alleen in de eerste ronde verloor hij van Zildjan Melaan. Door deze prestatie pakt hij ook meteen de eerste plaats op de ranglijst U15.  Achter Juni Xie pakten Arnold Wilsoe en Almahir Nicolaas, beiden met goed en verzorgd spel, repectievelijk de 2e en 3e plaats.

De U18 spelers vochten een onderlinge strijd uit in dezelfde meerkamp. Gelegenheids U18 speler Raynold Wilsoe pakt de eerste plaats door Zildjan Melaan in 5 set nipt te verslaan. De 3e plaats was voor Shaquil Hazel.

U13: Matthew Ruggierio
Aangezien de veruit sterkste U14 speler, Almahir Nicolaas, mee speelde bij U15 was er voor de andere spelers een kans op de overwinning. Op dit moment zijn Tim van Veenendaal, Yadiro Jiron en Matthew Ruggierio duidelijk beter dan de rest. Met zijn drieen streden zij dan ook om de ereplaatsen. Matthew Ruggierio liet wederom zien veel balgevoel en een uitstekend voetenwerk te hebben: hij pakte voor de tweede keer een 1e plaats. Tegen Tim van Veenendaal had hij het erg lastig maar na 15-17 en 11-9 kon hij toch met 3-1 de overwinning pakken.

U11: Lars van Veenendaal
Dat Lars van Veenendaal zou winnen in deze klasse leek vooraf een uitgemaakte zaak. Echter Kevin Aulacio dacht daar anders over. In hun eerste ontmoeting pakte Kevin met uistekend spel de overwinning, zij het nipt met 3-2. Dit betekende dat Lars van Veenendaal de 2e wedstrijd moest winnen en wel met ruime cijfers. Opnieuw werd het een wedstrijd met mooie en lange forehand rally’s echter ditmaal was Lars wel de sterkste en won hij met 3-0. In de strijd om de derde plaats won Max Walraven met minimaal verschil van Swen van Slooten; 12-10 in de 5e game.