WEB Bonaire Torneo di Ranking (Hub.)

Almahir Nicolaas winnaar Web Bonaire NV Torneo di Ranking

Tijdens  het afgelopen zaterdag verspeelde tafeltennistoernooi gesponsord door Web Bonaire NV bleef Almahir Nicolaas ongeslagen en pakt hij knapt de eerste plaats  in de overall uitslag. Volledigheidshalve moet worden vermeld dat hij tegen de oudere spelers met een kleine voorsprong mocht beginnen om de strijd eerlijker te maken. Almahir pakt deze kans met beide handen aan en besliste alle wedstrijden overtuigend in zijn voordeel.

U18
In de klasse U18 werd Ziljan Melaan kampioen alhoewel hij zeker niet zijn beste tafeltennis liet zien. De laatste weken heeft hij door ziekte en stage helaas weinig kunnen trainen. De strijd om de 2e plaats ging ditmaal tussen de broers Arnold en Raynold Wilsoe. Beiden wonnen evenveel wedstrijden maar uiteindelijk was het gamesaldo van Raynold net iets beter waardoor hij een keurige 2e plaats pakte.

U15
Door het ontbreken van de nr. 1 van de ranking Juni Xie ging de strijd tussen Yadira Jiron, Tim van Veenendaal en Matthew Rugerio. Yadira speelde een ijzersterk toernooi waarin zij onder andere won van u18 spelers Zildjan Melaan en Arnold Wilsoe. Tegen concurrent Matthew Rugerio leed zij echter een nipte nederlaad. Uiteindelijk pakte zij de 2e plaats in de overall uitslag en de 1e plaats bij de U15. Tim van Veenendaal had in de poule zijn handen vol aan zowel Emanuel Lont en Swen van Slooten. Tegen beiden toonde hij zich mentaal sterk en zegevierde hij met 3-2. De grote verrassing was echter zijn ruime 3-0 overwinning op Arnold Wilsoe die geen vat kreeg op Tim zijn noppenspel. Tim van Veenendaal werd hierdoor 4e in de overall uitslag en 2e in de klasse U15.

U13
De pas 11 jarige Almahir Nicolaas won zoals reeds aangegeven het toernooi en was daarmee uiteraard ook de sterkste U13 speler. Zoals zo vaak werd Emanuel Lont 2e. Hij speelde een verdienstelijk en regelmatig toernooi. Helaas leed hij een aantal nipte nederlagen (zowel tegen Tim van Veenendaal als Zildjan Melaas ging hij nipt met 2-3 ten onder). Binnenkort zal hij de stap moeten maken naar de klasse U15.

U11
Ook in de klasse U11 is verhaal eentonig; opnieuw een overwinning voor Lars van Veenendaal. Belangrijker dan de zege was zijn goede spel met vele mooie topspin slagen. Hij won o.a. van U18 speler Shaquill Hazel en verloor na 2-0 voorsprong nipt met 2-3 van U15 speler Matthew Rugerio. Swen van Slooten was ditmaal de nummer 2 in de klasse U11. Hij speelde hele lange ralleys en mooie wedstrijden. De vele uren achter de tafel hebben voor hem duidelijk effect gehad.

Ranglijsten
Na afloop van het toernooi zijn tevens de jeugdranglijsten bijgewerkt. De volgende spelers mogen zich (in ieder geval tot het volgende toernooi) de nummer 1 noemen op de ranglijst:

–          U18: Zildjan Melaan
–          U15: Juni Xie
–          U13: Almahir Nicolaas
–          U11: Lars van Veenendaal