Brandaris Torneo di Renkin (Hub.)

Arnold Wilsoe winnaar Brandaris ranglijst toernooi

Met wederom een groot aantal deelnemers en eveneens een grote belangstelling van ouders was het Administratiekantoor Brandaris ranglijst toernooi al meteen succesvol. In een goede sfeer werd in op een vijftal tafels gestreden om de medailles en punten voor de diverse jeugdranglijsten. Helaas begon het toernooi in mineur met een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van de oudere broer van tafeltennisspelers Arnold en Raynold Wilsoe. Het is mooi om te zien dat op zo’n moment alle kinderen stil kunnen zijn en op deze wijze hun medeleven betuigen aan beide broers en de familie Wilsoe.

U18 : Arnold Wilsoe
Ondanks voorgaande waren de broer Wilsoe toch als deelnemer bij het toernooi. In een 6-kamp werd
fel maar sportief gestreden. De trainingsuren van Shaquille Hazel beginnen zijn vruchten af te werken. Hij speelde ditmaal rustig en beheerst en won van zowel Arnold en Raynold Wilsoe. Helaas verloor hij nipt in 5 games van Zildjan Melaan. Arnold Wilsoe was echter net op tijd bij de les en versloeg op zijn beurt Zildjan Melaan met duidelijke cijfers 3-0. Op het einde van de 7-kamp bleken deze drie spelers (Shaquille Hazel, Zildjan Melaan en Arnold Wilsoe) hetzelfde aantal overwinning te hebben. Er moest worden gekeken naar de onderlinge wedstrijden en de sets moesten worden geteld. Zeer nipt ging de titel uiteindelijk naar Arnold Wilsoe, voor Zildjan Melaan die subkampioen werd. Shaquille Hazel moest helaas  genoegen nemen met de 3e plaats maar kon tevreden terug kijken op een goed gespeeld toernooi.

U15: Almahir Nicolaas
De U15 spelers speelden een gecombineerde 8-kamp met de spelers uit de klasse U13. Ondanks zijn leeftijd (12 jaar) won Almahir Nicolaas in de U15 klasse al zijn partijen relatief eenvoudig met 3-0. Alleen tegen Lars van Veenendaal was het met tweemaal 11-8 nog een klein beetje spannend. De U15 overwinning ging daarmee uiteraard volledig verdiend naar Almahir Nicolaas. De strijd om de 2e plaats was daarentegen net als bij de vorige toernooien enorm spannend. Emanuelle Lont en noppen speler Tim van Veenendaal speelde net als altijd een spannende wedstrijd. Was het de vorige keer Tim, nu was het Emanuelle die de overwinning pakte. Tim van Veenendaal won wel van concurrent Matthew Ruggerio. Emanuelle Lont wist vervolgens dat hij zelfs met een 2-3 nederlaag tegen Ruggerio nog de 2e plaats zou pakken. Helaas voor hem werd het een 0-3 nederlaag waarbij de setstanden zeer krap waren (9-11, 11-13 en 3-11). Tim van Veenendaal werd mede hierdoor uiteindelijk subkampioen en Emanuelle Lont pakte de 3e plaats.

U13: Lars van Veenendaal
Net zoals Almahir Nicolaas kiest ook Lars van Veenendaal (10 jaar) er voor om een klasse hoger te spelen. Ook hij ondervond weinig tegenstand tegen de andere U13 spelers, hij won zelfs met mooi topspin spel een wedstrijd tegen de U15 speler Matthew Ruggerio. De titel voor de klasse U13 ging daarmee uiteraard naar Lars van Veenendaal. In de strijd om de 2e plaats verraste Swen van Slooten toch wel enigszins met een mooie 2e plaats. De derde plaats in deze klasse was misschien wel nog verrassender voor Beau van der Tol die in een ware 5 sets thriller afrekende met Kevin Aulacio.

U11: Junhao Feng
De klasse U11 is de laatste tijd sterkt gegroeid. Ook ditmaal waren er weer veel spelers en speelden de U11 spelers in een 8-kamp. Het voorspellen van de winnaar in deze klasse is erg lastig. De laatste 3 toernooien won telkens  een andere speler. Ditmaal was Junhao Feng aan de beurt om het toernooi te winnen. Tijdens het vorige toernooi pakte hij nog de 2e plaats, nu was hij echter erg overtuigend de sterkste. De wedstrijd tegen Soefjan Plaate was achteraf gezien de beslissende. In een spannende wedstrijd won Feng met 3-1. Doordat Soefjan Plaate later in het toernooi ook nog met 1-3 verloor van Dejean Francees werd hij uiteindelijk 3e. De 2e plaats was, met slechts 1 nederlaag, voor Dejean Francees. Ook de 4e plaats mag in deze klasse ditmaal niet onvermeld blijven: Axel Reyes maakt telkens mooie stappen door goed te trainen. Tijdens dit ranglijsttoernooi boekte Axel maar liefst 4 overwinnigen en werd hij 4e.