Torneo WEB BONAIRE (Hubenil)

De BTTB heeft het tafeltennisjaar afgesloten met een mooi en succesvol toernooi gesponsord door WEB BONAIRE. Het toernooi begon met een indrukwekkende minuut stilte voor deze week overleden veel te vroeg overleden sporter Dargino Obispo (16 jaar). Dargino speelde regelmatig mee tijdens de tafeltennistoernooien in de afgelopen jaren.

In de klasse U18 was het wederom Arnold Wilsoe die de titel pakte, dit ondanks een trainingsachterstand. Tegen zowel Shaquille Hazel als Tim van Veenendaal verloor hij de eerste game, maar kwam hij sterk terug. Vooral de wedstrijd tegen Shaquille Hazel was erg spannend maar uiteindelijk pakte Arnold Wilsoe met 9-11, 11-8, 12-10, 11-9 nipt de overwinning. In de strijd om de 3e plaats won Hazel wel met 3-1 van Tim van Veenendaal en kon hij zo terug kijken op een goed toernooi. Tim van Veenendaal pakte bij zijn debuut in de U18 klasse de 3e plaats.

Emanuel Lont verloor geen game en pakte daarmee overtuigend de titel in de klasse U15. De strijd om de 2e plaats was heel wat spannender. Bij de wedstrijd tussen Lennard Drent en Lars van Veenendaal werd elke game met minimaal verschil beslist. Uiteindelijk was het Lennard Drent die de overwinning en daarmee de 2e plaats pakt. Lars van Veenendaal werd, net als zijn broer in de klasse U18, derde.

De grootste klasse was dit toernooi bij de U13 die een gecombineerde meerkamp speelden met de U11. Tot de laatste ronde bleef het erg spannend en wisten Dejean Francees en Junhap Feng al hun wedstrijden te winnen. In de mooi en sportieve finale pakte Dejean Francees een 2-0 voorsprong, Junhap Feng bleef rustig en knokte zich terug naar 2-2.  Toen ook de laatste game met 11-7 gewonnen werd door Junhap Feng was hij toch weer de kampioen. Dejean Francees pakte een mooie 2e plaats en de 3e plaats was ditmaal voor Xerzjan Wedervoort. Bij de klasse U11 ging de eerste prijs naar Anne van Veenendaal

Na afloop van het toernooi zijn tevens de jeugranglijsten bijgewerkt, Arnold Wilsoe (U18), Almahir Nicolaas (U15), Lars van Veenendaal (U13) en Anne van Veenendaal (U11) sluiten het jaar af als nummer 1 op de ranglijst.

De BTTB dankt haar sponsor WEB BONAIRE voor haar bijdrage aan dit succesvolle jeugdtoernooi.