Jong Bonaire jeugdtoernooi (sept.)

Tafeltenistoernooi Jong Bonaire groot succes

Met een record aantal deelnemers vanuit bijna alle wijken van Bonaire was het tafeltennistoernooi van Jong Bonaire al bij de start een groot succes. De spelers afkomstig uit Nikiboko, Nort Salina, Sabana, Belnem, Tera Cora, Antriol en Amboina speelden in een viertal leeftijdscategorieën, te weten U18, U15, U12 en U10. Opmerkelijk was ook de grote belangstelling van de ouders die hun kinderen kwamen aanmoedigen en ondersteunen. Dit toernooi liet zien dat onder de jeugd op Bonaire grote belangstelling is voor de mooie tafeltennis sport.

Under 18
De klasse under 18 was bij afwezigheid van topfavoriet Albertseeto Cecilia helemaal open. Uiteindelijk werd deze klasse een prooi voor Terrence Trinidad die in de finale Gideon Cecilia versloeg met 11-8 en 11-6. In de strijd om de derde plaats zegevierde Milton Frans in een spannende wedstrijd met 11-7, 9-11 en 11-7 over Yamir Arrendell.

Under 15
Under 15 is een sterke klasse waarin een aantal grote talenten spelen. Jeugdspelers zoals Zildjan Melaan, Derrick Lugo, en de broers Raynold en Arnold Wilsoe, die net over zijn gekomen uit de U12 zijn nu al weer de sterkste in deze klasse. Verdeeld over twee poules plaatsten eerder genoemde spelers zich voor de halve finales. Uiteindelijk speelde Zildjaan Melaan de finale tegen Raynold Wilsoe welke hij het 12-10 en 11-8 won. De derde plaats ging naar Arnold Wilsoe.

Under 12
Maar liefst 10 deelnemers streden in de klasse om de prijzen. Het niveau van deze klasse was hoog met veel goede wedstrijden en spannende wedstrijden. Vaak werd slechts met minimaal verschil gewonnen c.q. verloren. Uiteindelijk bleek Lennaert Drenth de sterkste, in de finale versloeg hij Enrique Vos met 2-1. Brent van Dam legde beslag op de 3e plaats.

Under 10
De U10 klasse kende helaas een laag aantal deelnemers. Almahir Nicolaas was hierin duidelijk de sterkste en pakte de overwinning zonder game verlies. Lars van Veenendaal werd keurig en afgetekend 2e , Yama Veeris pakte de 3e plaats. Opvallend was wel de mooie ralleys die in deze leeftijdcategorie al werden gespeeld.