Jong Bonaire Jeugdtoernooi (dec.)

Record aantal deelnemers Tafeltennistoernooi Jong Bonaire

Met een record aantal deelnemers vanuit bijna alle wijken van Bonaire was het tafeltennistoernooi van Jong Bonaire al bij de start een groot succes. Maar liefst 39 (!!) spelers afkomstig uit Nikiboko, Nort Salina, Sabana, Belnem, Tera Cora, Antriol en Amboina speelden in een viertal leeftijds-categorieën, te weten U18, U15, U12 en U9. Opmerkelijk was ook de grote belangstelling van de ouders die hun kinderen kwamen aanmoedigen en ondersteunen. Dit toernooi liet zien dat onder de jeugd op Bonaire grote belangstelling is voor de mooie tafeltennis sport. Ook komend jaar zal door Jong Bonaire.

Under 18
Albertseeto Cecilia maakt in deze klasse zijn comeback na een periode van afwezigheid. Hij maakt ook meteen zijn favorieten rol waar door het toernooi op zijn naam te zetten. Terrence Trinidad die het vorige won werd ditmaal “slechts”derde. in de finale versloeg Cecilia met duidelijke cijfers Milton Frans (11-8, 11-8 en 11-5).

Under 15
Under 16 is een sterke klasse waarin een aantal grote Bonairiaanse talenten spelen. Jeugdspelers zoals Zildjan Melaan, en de broers Raynold en Arnold Wilsoe, die net over zijn gekomen uit de U12 zijn nu al weer de sterkste in deze klasse.

Verdeeld over twee poules plaatsten eerder genoemde spelers en Steven Lujan zich voor de halve finales. Uiteindelijk speelde Arnold Wilsoe de finale tegen Zildjan Melaan welke hij het 12-10, 11-8, 8-11 en 11-8 won. De derde plaats ging naar Raynold Wilsoe.

Under 12
Het niveau van deze klasse was hoog met veel goede wedstrijden en spannende wedstrijden. Vaak werd slechts met minimaal verschil gewonnen c.q. verloren. Verrassend bleek Almahir Nicolaas in de finale beter dan favoriet Lennaert Drenth. In de strijd om de derde plaats versloeg Emanuelle Lont met duidelijke cijfers (3-0) Tim van Veenendaal.

Under 9
De U9 klasse kende nog een beperkt aantal deelnemers. In de poulefase won Lars van Veenendaal alles, maar in de finale moest hij toch Finn van Dam feliciteren met zijn overwinning en 1e plaats. De strijd om de derde was er eentje met veel emoties en hoge spanning. Uiteindelijk pakte debutant Dejean Francees  met een 3-2 overwinning op Max Walraven de derde plaats. Opvallend was wel de mooie ralleys die in deze leeftijdcategorie al werden gespeeld.