Ranglijst toernooi (mrt)

7e opeenvolgende ranking winst voor Erik van Veenendaal

Jongeling Percy Prudencia maakt indruk op tafeltennistoernooi.

Tijdens het afgelopen woensdag gespeelde ranking toernooi van de Bonairiaanse Tafel Tennis Bond (BTTB) ging de winst wederom naar Erik van Veenendaal. Alhoewel het aantal deelnemers tegenviel, waren wel de nummers 1 t/m 4 van de ranglijst present.

Winnaar Erik van VeenendaalDat Erik van Veenendaal zou winnen was ditmaal vooraf geen uitgemaakte zaak. Zowel tijdens het Jong Bonaire internationaal toernooi als tijdens de Bonairiaanse dubbelspel kampioenschappen moest hij zich tevreden stellen met een 2e plaats. Daarnaast had hij ruim 5 weken niet voluit kunnen trainen in verband met een zweepslag blessure. Echter hij begon het toernooi sterk en tot aan de finale verspeelde van Veenendaal geen enkele game.

De finale werd wederom een confrontatie Van Veenendaal – Domacasse waarin het ditmaal een uitermate spannende wedstrijd was waarin de gemoederen soms hoog opliepen. Het was wel een wedstrijd waarin Van Veenendaal bijna continu op voorsprong stond. De eerste game ging met 11-9 naar Van Veenendaal. In de 2e game echter was het geluk aan de zijde van Domacasse met maar liefst 5 rand- en netballen en ook een dubieuze randbal aan het einde van de game. Hij won de game met miniem verschil 12-10. Ook de 3e en 4e game kende een spannend verloop, echter aan het einde was het toch tweemaal Van Veenendaal die met 11-9 en 11-8 aan het langste eind trok. Met een zwaar bevochten 3-1 overwinning pakt hij zijn 7e opeenvolgende ranking overwinning.

De strijd om de derde plaats op de ranking is in alle hevigheid los gebarsten tussen Junny Lopez en Almar Nicolaas. Tijdens dit toernooi behield Junny Lopez voorlopig zijn derde plaats. Na een moeizaam begin waarin hij met 2-3 verloor van Afred Nicolaas, wist hij de beslissende partij tegen zoon Almar Nicolaas met 3-0 in zijn voordeel te beslissen.

Percy PrudenciaIn het kielzog van bovenstaande spelers liet de pas 19 jarige Percy Prudencia zien dat met hem in de nabije toekomst rekening dient te worden gehouden. Hij speelde goed en gedegen tafeltennis en capituleerde zowel tegen Junny Lopez als tegen Almar Nicolaas pas in de beslissende 5e game. Ook tegen Leo Domacasse pakte hij brutaal de winst in de 1e game, die daarna overigens volledig orde op zaken stelde.  Uiteindelijk bereikte hij een 5e plaats tijdens het toernooi en tevens bezet hij inmiddels een 5e plaats op de BTTB ranglijst.

De huidige top 5 op de BTTB ranglijst:
1. Erik van Veenendaal            (201 punten)
2. Leo Domacasse                   (168 punten)
3. Anquiles (Junny) Lopez       (103 punten)
4. Almar Nicolaas                      (95 punten)
5. Percy Prudencia                    (69 punten)